Preskocit navigáciu

2.mb si uctila deň spätý so začiatkom demokratických zmien


2.mb si uctila deň spätý so začiatkom demokratických zmien

17. novembra 2016 si spoločnosť pripomenula udalosti spred 27 rokov. 17. november 1989 = nežná revolúcia, zosobňujúca pád totalitného komunistického režimu. Ako svetlý príklad okolitým krajinám, významným spôsobom zviditeľnila vo svete Československo ako vysoko kultivovanú spoločnosť s uvedomelými občanmi, a s totalitnou vládou schopnou samoreflexie. Uskutočnil sa prevrat v demokratickú spoločnosť, ktorý nám mohol závidieť celý svet.

Slávnostným zhromaždením, dňa 18. novembra 2016 sme si tento historický deň v novodobých dejinách Slovenska uctili aj my vojaci a zamestnanci Prešovskej mechanizovanej brigády za prítomnosti podplukovníka Jaroslava Kožuška, zástupcu náčelníka štábu pre podporu operácií. V jeho prejave zazneli slová o vytúženej slobode a zdôraznil, že už aj my sme túto históriu tvorili a o to viac si ju musíme vážiť.

Buďte hrdí na svoju vlasť a na jej občanov, ktorí v novembri 1989 prejavili svoju občiansku statočnosť. Nezabudnite na tých, ktorí za svoj postoj v totalitnom režime trpeli vo väzení a neraz v zápase za slobodu obetovali aj to najcennejšie – ľudský život" zaznelo z rozkazu prezidenta SR venovanom vojakom a zamestnancom Ozbrojených síl SR.


2.mb si uctila deň spätý so začiatkom demokratických zmien2.mb si uctila deň spätý so začiatkom demokratických zmien

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 23.11.2016
Čítanosť: 2687
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share