Preskocit navigáciu

Odborný kurz CIMIC a PSYOPS ukončený


Odborný kurz CIMIC a PSYOPS ukončený

Dňa 25. novembra 2016 prebehlo v priestoroch Strediska CIMIC a PSYOPS oficiálne ukončenie odborného kurzu CIMIC a PSYOPS, ktorý začal 7. novembra 2016.

Oficiálneho ukončenia sa zúčastnili príslušníci z Ozbrojených síl SR, štyria príslušníci z Armády Českej Republiky a osem príslušníkov US Mobile Training Teams (MTT), ktorí boli zároveň garantom odborného kurzu počas celej dĺžky jeho trvania. Oficiálne ukončenie kurzu prebehlo za prítomnosti hlavných funkcionárov v odbornosti CIMIC a PSYOPS z podriadenosti Generálneho štábu OS SR (podplukovník Sebastián Csemez) a podriadenosti Pozemných síl OS SR (podplukovník Milan Žilinčár).

V úvode oficiálneho ukončenia vyzdvihli zodpovední funkcionári význam a prínos medzinárodnej spolupráce tohto druhu v rámci nie veľkej, ale za to čoraz významnejšej komunity zaoberajúcej sa problematikou CIMIC a PSYOPS v rámci NATO. Takisto vyjadrili presvedčenie, že medzinárodná spolupráca v oblasti CIMIC a PSYOPS sa bude naďalej rozvíjať a príslušný odborný kurz riadený US MTT je len začiatkom tejto spolupráce.

Počas oficiálneho ukončenia kurzu boli účastníkom odovzdané certifikáty o absolvovaní kurzu, ako aj vecné dary pre príslušníkov US MTT za ich profesionálny prístup a vysokú odbornú úroveň kurzu. Oficiálne ukončenie bolo zavŕšené spoločnou pamätnou fotografiou.


Odborný kurz CIMIC a PSYOPS ukončenýOdborný kurz CIMIC a PSYOPS ukončený

Autor: por. Ing. Richard FALÁT , Foto: rtm. Peter KRIVOŠ - Dátum: 25.11.2016
Čítanosť: 2918
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share