Preskocit navigáciu

Príslušníci zo súčasti 2. mb na medzinárodnom cvičení v Libavej


Príslušníci zo súčasti 2. mb na medzinárodnom cvičení v Libavej

V dňoch 24. apríla až 5. mája 2017 sa príslušníci prISTAR a veliteľstva 2. mechanizovanej brigády Prešov zúčastňujú cvičenia Screener 2017 v Českej republike.

Hlavným cieľom cvičenia je precvičiť vedenie prieskumu v podmienkach asymetrického a symetrického boja ako i riadenie a podporu nasadených prieskumných skupín v medzinárodnom prostredí. Pre príslušníkov 2. mechanizovanej brigády toto cvičenie predstavuje vynikajúcu príležitosť ako zlepšiť svoje spôsobilosti v oblasti plánovania a riadenia prieskumu, vyhodnocovania a spracovávania spravodajských produktov ako aj reálneho nasadenia prieskumných skupín.

Cvičenie prebieha pod záštitou 7. mechanizovanej brigády vo vojenskom výcvikovom priestore Libavá a CHKO Beskydy za účasti ďalších zahraničných partnerov z 22. práporu horskej pechoty (Kłodzko, Poľsko), 3. prieskumného práporu (Mistelbach, Rakúsko) a 2. cavalry regiment (USA, dislokovaného v Nemecku - Vilseck).


Príslušníci zo súčasti 2. mb na medzinárodnom cvičení v LibavejPríslušníci zo súčasti 2. mb na medzinárodnom cvičení v LibavejPríslušníci zo súčasti 2. mb na medzinárodnom cvičení v LibavejPríslušníci zo súčasti 2. mb na medzinárodnom cvičení v LibavejPríslušníci zo súčasti 2. mb na medzinárodnom cvičení v Libavej

Autor: 2.mb , Foto: 2.mb - Dátum: 04.05.2017
Čítanosť: 2609
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share