Preskocit navigáciu

Prešovská mechanizovaná brigáda si pripomenula 8. máj 1945


Prešovská mechanizovaná brigáda si pripomenula 8. máj 1945

V piatok, 5. mája 2017 si profesionálni vojaci a zamestnanci Prešovskej mechanizovanej brigády pripomenuli slávnostným nástupom sedemdesiatdva rokov od ukončenia druhej svetovej vojny – 8. máj 1945. 8. máj 1945, ktorý predstavuje pre Európu jeden z dôležitých dní 20. storočia, predstavuje deň kedy sa skončila druhá svetová vojna, deň nazývaný ako Deň víťazstva nad fašizmom.

Pripomenutím si 72. výročia víťazstva nad fašizmom a skončenia druhej svetovej vojny na európskom kontinente sa jednoznačne hlásime k trvalým a nemenným hodnotám slobodnej a demokratickej Európy; zároveň vyjadrujeme odmietavý postoj k akýmkoľvek novým prejavom a podobám rasizmu, k etnickým čistkám, k vyhladzovaniu a zotročovaniu národov, ale aj k medzinárodnému terorizmu a nevraživosti založenej na rasovej a náboženskej nenávisti“ zaznelo z rozkazu prezidenta SR, hlavného veliteľa Ozbrojených síl SR k tomuto neobyčajnému dňu. Po vyhlásení rozkazu prezidenta SR, zdôraznil veliteľ Prešovskej mechanizovanej brigády brigádny generál Martin Stoklasa vo svojom príhovore význam pripomínania si a vzdávania úcty všetkým obetiam a účastníkom tohto nezmyselného vojnového šialenstva.

V závere slávnostného nástupu boli pri tejto príležitosti prečítané rozkazy náčelníka Generálneho štábu OS SR o udelení vojenských medailí a vojenských odznakov vojakom, ktorí svojim profesionálnym prístupom k plneniu úloh v uplynulom období osobne prispeli k rozvoju Ozbrojených síl SR. Ocenení príslušníci si tieto ocenenia prevzali z rúk brigádneho generála Martina Stoklasu.


Prešovská mechanizovaná brigáda si pripomenula 8. máj 1945

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: rtm. Ing. Peter BELEJ - Dátum: 09.05.2017
Čítanosť: 2689
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share