Preskocit navigáciu

Brigádny generál Stoklasa položil veniec na Dukle a v meste Svidník


Brigádny generál Stoklasa položil veniec na Dukle a v meste Svidník

8. mája 2017, v deň 72. výročia víťazstva nad fašizmom a ukončenia 2. svetovej vojny vzdal hold padlým položením venca a tichou spomienkou veliteľ 2. mechanizovanej brigády brigádny generál Martin Stoklasa poverený Náčelníkom generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálom Milanom Maximom.

Na najväčšiu vojnu, ktorá poznačila osudy miliónov ľudí na celom svete spomínali v areáli pamätníka na Dukle a pri Soche armádneho generála Ludvíka Svobodu, veliteľa prvého česko-slovenského armádneho zboru a následne pri Pamätníku Československej armády vo Svidníku aj generálmajor v. v. Ján Čmilanský, generálporučík v. v. Jaroslav Vývlek, generálporučík v. v. Július Humaj a ďalší z radov vojakov v zálohe zo Slovenskej a Českej republiky.

Komorné pietne akty boli ukončené sprievodným slovom p. Jozefa Rodáka, ktorý v priestoroch múzejného oddelenia vo Svidníku, ktorý je súčasťou Vojenského historického múzea so sídlom v Piešťanoch, priblížil zúčastneným priebeh bojov.


Brigádny generál Stoklasa položil veniec na Dukle a v meste SvidníkBrigádny generál Stoklasa položil veniec na Dukle a v meste SvidníkBrigádny generál Stoklasa položil veniec na Dukle a v meste SvidníkBrigádny generál Stoklasa položil veniec na Dukle a v meste SvidníkBrigádny generál Stoklasa položil veniec na Dukle a v meste SvidníkBrigádny generál Stoklasa položil veniec na Dukle a v meste SvidníkBrigádny generál Stoklasa položil veniec na Dukle a v meste Svidník

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: kpt. Ing. Slavomír DEMJANOVIČ - Dátum: 10.05.2017
Čítanosť: 2979
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share