Preskocit navigáciu

Výcvik v preprave po železnici


Výcvik v preprave po železnici

V dňoch 4. a 5. mája 2017 sa za riadenia náčelníka logistiky 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov kapitána Radoslava Oláha uskutočnil výcvik v preprave po železnici, ktorého sa okrem príslušníkov 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov zúčastnili aj príslušníci 23. motorizovaného práporu Trebišov.

Po teoretickej časti si príslušníci oboch práporov mohli na železničnej stanici v Trebišove reálne pozrieť postupy pri vykonávaní prepravy po železnici, pri stavbe univerzálnej oceľovej rampy či pri správnom upevňovaní bojových vozidiel na železničnom vozni. Dôležitou časťou bola ukážka správneho navádzania kolesových a pásových bojových vozidiel na  železničný vozeň. Že nejde o ľahkú činnosť sa presvedčili  všetci technici rôt a vodiči vozidiel, ktorí si navádzanie aj sami reálne vyskúšali.

„Naviesť vozidlo ako je Tatra 815 na vozeň z boku je často vzhľadom na úzky manévrovací priestor ťažké, ale nie nezvládnuteľné. Chce to iba kúsok praxe“, uviedol po vykonaní ukážok technik 2 . mechanizovanej roty  rotný Jozef Suvák. 

„Výcvik splnil svoj účel. Onedlho nás čaká preprava po železnici našej techniky, ktorá bude cvičiť na Lešti. Preto je každé takéto precvičenie vhodným obnovením si schopností príslušníkov práporu,“ uviedol po ukončení výcviku veliteľ 21.zmpr podplukovník Róbert Plávka.


Výcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železnici

Autor: npor. JUDr. Erik Vozár , Foto: Autor - Dátum: 12.05.2017
Čítanosť: 3287
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share