Preskocit navigáciu

Vojaci z Prešova prednášali deťom v bardejovskej materskej škole


Vojaci z Prešova prednášali deťom v bardejovskej materskej škole

Takmer 130 detí z Materskej školy Kvapôčka v Bardejove privítalo 2. júna 2017 skupinu profesionálnych vojakov z práporu ISTAR, ktorá deťom venovala neobyčajné popoludnie plné zážitkov a spoznanie nového, im doposiaľ neznámeho.

V rámci tematiky „Oboznámenie sa s profesiami“ získali „škôlkari“ od vojakov vedomosti o povolaní profesionálneho vojaka, o výzbroji a výstroji akú vojak Ozbrojených síl SR používa, ako sa skryť a zamaskovať v teréne, spoznať vojaka Ozbrojených síl SR a rozlíšiť ho od príslušníka iného ozbrojeného bezpečnostného alebo záchranného zboru a v neposlednom rade ako funguje padák a ako na čo sa využíva. Vojaci si pre deti pripravili niekoľko stanovíšť, na ktorých si deti prezentované činnosti prešovských profesionálov prakticky vyskúšali. Neobyčajná profesia zaujala nielen malých „škôlkarov“ ale aj vedenie materskej školy a pedagogický zbor.

Veríme, že množstvo zážitkov, vzrušujúcich chvíľ a príjemne strávené dopoludnie s vojakmi dostatočne naplnilo očakávané ciele bardejovskej „škôlky“. Veď nakoniec úsmevy na detských tvárach a ich radosť hovorili za všetko.


Vojaci z Prešova prednášali deťom v bardejovskej materskej školeVojaci z Prešova prednášali deťom v bardejovskej materskej školeVojaci z Prešova prednášali deťom v bardejovskej materskej školeVojaci z Prešova prednášali deťom v bardejovskej materskej školeVojaci z Prešova prednášali deťom v bardejovskej materskej školeVojaci z Prešova prednášali deťom v bardejovskej materskej škole

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 07.06.2017
Čítanosť: 2734
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share