Preskocit navigáciu

Študentov vo Svite vzdelávali vojaci z práporu ISTAR


Študentov vo Svite vzdelávali vojaci z práporu ISTAR

V rámci projektu „Príprava obyvateľstva na obranu štátu“ si príslušníci prieskumnej roty z práporu ISTAR pripravili dňa 8. júna 2017 pre študentov Strednej odbornej školy vo Svite prednášku na tému „Humanitárne a vojenské operácie mimo územia SR“.

V úvode dvojhodinovej prednášky predstavil zástupca veliteľa prieskumnej roty nadporučík Martin Lukáč študentom prieskumnú rotu – jej poslanie a hlavné úlohy a následne sa plynule prešlo na hlavnú tému, ktorou bolo oboznámiť študentov so zahraničnými operáciami mimo územia Slovenskej republiky príslušníkmi prieskumnej roty. Počas tejto prednášky boli priamymi účastníkmi profesionálne odprezentované ich reálne zážitky a skúsenosti z plnenia úloh mimo územia SR. Vystihnutá bola zvlášť náročnosť plnenia úloh v cudzom prostredí ako aj samotné odlúčenie od rodiny počas nasadenia. Študentov zaujímalo predovšetkým to, v akých operáciách plnili profesionáli úlohy, no najviac to ako sa vyrovnávali s dlhodobým pobytom v zahraničí. V závere prednášky boli okrem témy prednášky smerované otázky aj na tému vstupu do ozbrojených síl a podmienok pre prijatie do dočasnej štátnej služby po ukončení štúdia na strednej škole.

Príslušníci prieskumnej roty sa zhostili svojej úlohy naozaj profesionálne, čo dokazuje ich pripravenosť na zamestnanie vo forme obrazových prezentácií a spôsobu prednášania témy, ktoré zaujalo študentov a malo u nich úspech,“ podotkol veliteľ skupiny nadporučík Martin Lukáč.



Autor: prISTAR , Foto: autor - Dátum: 19.06.2017
Čítanosť: 2541
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share