Preskocit navigáciu

3. ročník Denného detského stacionárneho tábora v Michalovciach


3. ročník Denného detského stacionárneho tábora v Michalovciach

Opäť je tu obdobie prázdnin, relaxu, oddychu a dovolenky. Aj v tomto roku, už po šiestykrát, príslušníci Samohybného delostreleckého oddielu v Michalovciach organizujú Denný detský stacionárny tábor pre deti vojakov a zamestnancov Ozbrojených síl SR v priestoroch Duklianskych kasárni pod Hrádkom.

Tábor, ktorý slávnostne zahájil veliteľ oddielu podplukovník Roman Bobaľ sa začal 3. júla a potrvá až do 31. augusta 2017. Organizátorom tábora je vojenský duchovný Ústredia ekumenickej pastoračnej služby Ozbrojených síl SR a Ozbrojených zborov SR nadporučík Simon Czap, ktorý sa spoločne so svojimi asistentkami slobodníčkou Silviou Slančíkovou a slobodníčkou Gabrielou Čerevkovou, ktoré sú zároveň vedúcimi tábora postarali o bohatý program pre deti aj toto leto. Počas tábora, ktorý sa organizuje v priebehu jarných a letných prázdnin deti bližšie spoznajú prácu svojich rodičov, vojenskú techniku, denný poriadok vojakov či prácu zdravotníkov. Do programu je zahrnutá aj návšteva Zemplínskeho múzea, hvezdárne v Michalovciach či návšteva michalovských hasičov, kde si deti môžu priamo vyskúšať aj hasičskú striekačku. Samozrejme nechýba ani turistika v prekrásnej prírode Zemplína či spoločný výlet na Zemplínsku Šíravu spojený so športovými súťažami a výlet na Morské oko. Raz týždenne majú deti možnosť zmerať si svoje sily v bowlingu, ktorý poskytuje firma IMT Šírava s. r. o. bezplatne v priestoroch Chemkostav Arena v Michalovciach. Horúce letné popoludnia deti strávia športovými aktivitami v telocvični či spoločenskými hrami a po obedňajšom odpočinku majú priestor na to, aby svoje denné zážitky nakreslili. Z týchto „umeleckých diel“ sa denne aktualizuje nástenka, ktorá je na konci týždňa stále vyhodnotená a najlepší sú odmenení.

V priebehu dvoch mesiacov deti denne prichádzajú v skorých ranných hodinách v sprievode svojich rodičov a v priebehu dňa sa o nich rodičovský postarajú vedúce tábora, ktoré sú pripravené plniť všetky želania detí za čo im patrí úprimné poďakovanie.


3. ročník Denného detského stacionárneho tábora v Michalovciach3. ročník Denného detského stacionárneho tábora v Michalovciach3. ročník Denného detského stacionárneho tábora v Michalovciach3. ročník Denného detského stacionárneho tábora v Michalovciach

Autor: npor. Mgr. Simon CZAP , Foto: shdo - Dátum: 03.07.2017
Čítanosť: 3671
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share