Boje na Hrone - Tekov 2017


Boje na Hrone - Tekov 2017

Dňa 29. júla 2017 sa už tradične pri obci Starý Tekov uskutočnil 12. ročník Bojov na Hrone. Aktivity pod záštitou ministra obrany SR sa zúčastnili viacerí poprední funkcionári OS SR. Na podujatí sa prezentovali jednotky Ozbrojených síl Slovenskej republiky zastúpení hlavne príslušníkmi 13.mechanizovaného práporu Levice. Tí predviedli dynamickú ukážku bojovej činnosti a zručností boja z blízka. Bojovú činnosť a ukážky z výcviku Červenej armády a Wermachtu predviedli členovia klubu ČSĽA, ktorých boje boli podporované zo vzduchu dobovými lietadlami.

Hlavným bodom programu bola rekonštrukcia bojov na Hrone medzi Červenou armádou a Wehrmachtom. V bojoch sa ukázal veľký počet dobovej vojenskej techniky a lietadiel. Neutíchajúca paľba a silné výbuchy dotvárali kulisu týchto bojov.

V spolupráci s Regrutačnou skupinou tu bola pre malých bojovníkov možnosť vyskúšať si prekážkovú dráhu, či nechať si zamaskovať tvár maskovacími farbami alebo si poskladať papierovú vojenskú čiapku. V regrutačnom stane boli k dispozícii tlačoviny s informáciami o možnosti prijatia do štátnej služby, dobrovoľnej vojenskej prípravy a aktívnych záloh.


Boje na Hrone - Tekov 2017Boje na Hrone - Tekov 2017Boje na Hrone - Tekov 2017Boje na Hrone - Tekov 2017Boje na Hrone - Tekov 2017

Autor: RSk NR - Dátum: 07.08.2017
Čítanosť: 5201
Verzia pre tlač

Skočiť na menu