Preskocit navigáciu

Polovica prázdnin za nami


Polovica prázdnin  za nami
V týchto dňoch vrcholí prvá polovica detského stacionárneho tábora organizovaného príslušníkmi samohybného delostreleckého oddielu v Michalovciach pre deti profesionálnych vojakov a zamestnancov.
 Jedná sa už o tretí ročník detského tábora, ktorý každoročne trvá od začiatku júla do konca augusta. V mesiaci júl sa v tábore vystriedalo 187 deti čo je rekordné oproti predošlým rokom. Myšlienkou detského tábora je vyjsť v ústrety profesionálnym vojakom a zamestnancom pri riešení otázky kam s malými deťmi počas školských prázdnin. 
             Starší kaplán oddielu „padre“ npor. Simon CZAP s kolektívom pripravil zaujímavý program, počas ktorého sa deti oboznamujú s prácou vojakov, hasičov, policajtov a spoznávajú historické zaujímavosti mesta a zemplínskeho regiónu.  Detský tábor finančne podporuje vojenská podporná nadácia. Detský stacionárny tábor je medzi deťmi vojakov a zamestnancov veľmi populárny o čom svedčí ich narastajúci počet.
V budúcnosti sa delostrelecký oddiel plánuje aj viac zamerať na rodiny vojakov, ktorí sú vyslaní na plnenie úloh v zahraničí a vyjsť v ústrety ich partnerom s pomocou v zabezpečení detí počas školských prázdnin, predovšetkým letných.

Polovica prázdnin  za nami Polovica prázdnin  za nami Polovica prázdnin  za nami Polovica prázdnin  za nami Polovica prázdnin  za nami Polovica prázdnin  za nami Polovica prázdnin  za nami Polovica prázdnin  za nami

Autor: pplk. Ing. Roman BOBAĽ , Foto: Zsaklin CZAP - Dátum: 10.08.2017
Čítanosť: 3371
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share