Preskocit navigáciu

Vojaci a zamestnanci 2. mechanizovanej brigády si pripomenuli významné míľniky z novodobých dejín Slovenska


Vojaci a zamestnanci 2. mechanizovanej brigády si pripomenuli významné míľniky z novodobých dejín Slovenska

25. augusta si profesionálni vojaci a zamestnanci Prešovskej mechanizovanej brigády pripomenuli spoločným slávnostným nástupom výnimočné historické udalosti z roku 1944; skutočnosť, že Slováci sa so zbraňou v ruke postavili za obranu vlastného územia proti cudzím okupantom. Od tejto hrdinskej udalosti v novodobých dejinách Slovenska – Slovenského národného povstania, pri príležitosti ktorého sa príslušníci brigády nastúpili, ubehlo už sedemdesiattri rokov. Zúčastnení si zároveň pripomenuli blížiace sa dvadsiate piate výročie prijatia Ústavy Slovenskej republiky; pripomenuli si prijatie, ktoré dalo definitívnu bodku za štátotvorným úsilím Slovákov a zavŕšilo proces prípravy a tak vytvorilo predpoklady pre vznik samostatnej Slovenskej republiky.

Po odznení štátnej hymny SR a vyhlásení Rozkazu prezidenta SR k 73. výročiu Slovenského národného povstania a 25. výročiu prijatia Ústavy Slovenskej republiky sa zúčastneným prihovoril náčelník štábu 2. mechanizovanej brigády plukovník Jozef Ivan, ktorý vo svojom prejave obzvlášť zdôraznil, našu povinnosť naďalej rozvíjať odkaz Slovenského národného povstania a tak zároveň vojenskú tradíciu našich ozbrojených síl.

Pri príležitosti týchto významných udalostí boli udelené ocenenia za výkon štátnej služby celkom deviatim profesionálnym vojakom – vojenské kríže za vernosť Ozbrojeným silám SR I. a II. stupňa, čestné odznaky Ozbrojených síl SR I. a II. stupňa a odznak náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR II. stupňa.


Vojaci a zamestnanci 2. mechanizovanej brigády si pripomenuli významné míľniky z novodobých dejín Slovenska    Vojaci a zamestnanci 2. mechanizovanej brigády si pripomenuli významné míľniky z novodobých dejín Slovenska

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 06.09.2017
Čítanosť: 2953
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share