Preskocit navigáciu

Vojaci zo štruktúry 2. mechanizovanej brigády na oslavách SNP v Banskej Bystrici


Vojaci zo štruktúry 2. mechanizovanej brigády na oslavách SNP v Banskej Bystrici

29. augusta 2017 sa uskutočnili pri pamätníku SNP v Banskej Bystrici celoslovenské oslavy pri príležitosti 73. výročia Slovenského národného povstania. Pietnym aktom kladenia vencov a slávnostným zhromaždením si najvyšší ústavní činitelia, vojnoví veteráni a ďalší z radu zúčastnených uctili túto významnú udalosť novodobých dejín Slovenska.

Oslavy udalostí spred sedemdesiatychtroch rokov boli sprevádzané bohatým programom, na ktorom sa podieľali aj príslušníci roty podpory velenia 2. mechanizovanej brigády. Profesionáli sa predstavili verejnosti dynamickými ukážkami boja zblízka a ukážkami manipulácie so zbraňou tzv. „Weapon handling“. Pre malých nadšencov ani tento rok nechýbali branno-športové hry, za podpory príslušníkov z práporu ISTAR Prešov v podobe zakopávania, prekážkovej dráhy a RCHBO.

Oslavy boli okrem iného sprevádzané statickou ukážkou vojenskej techniky a vojenských zbraní a iné. Popoludnie sa nieslo bohatým kultúrny program, v ktorom sa predstavili folkloristi z Detvy, ruskej Rosstani, skupina Nocadeň a ďalší hostia.

Hold tým, ktorí sa dokázali vzoprieť zlu a preukázali svoju rozhodnosť a vysokú morálnu zrelosť.


Vojaci zo štruktúry 2. mechanizovanej brigády na oslavách SNP v Banskej BystriciVojaci zo štruktúry 2. mechanizovanej brigády na oslavách SNP v Banskej BystriciVojaci zo štruktúry 2. mechanizovanej brigády na oslavách SNP v Banskej BystriciVojaci zo štruktúry 2. mechanizovanej brigády na oslavách SNP v Banskej BystriciVojaci zo štruktúry 2. mechanizovanej brigády na oslavách SNP v Banskej BystriciVojaci zo štruktúry 2. mechanizovanej brigády na oslavách SNP v Banskej BystriciVojaci zo štruktúry 2. mechanizovanej brigády na oslavách SNP v Banskej Bystrici

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: MO SR a 2.mb - Dátum: 06.09.2017
Čítanosť: 2601
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share