Preskocit navigáciu

MEDZINÁRODNÉ CVIČENIE CZE/SVK BG EU COLLECTIVE SHIELD 2009 - úvod


MEDZINÁRODNÉ CVIČENIE CZE/SVK BG EU COLLECTIVE SHIELD 2009 - úvod

Už od 16. marca prebiehal vo VVP Lešť intenzívny výcvik deklarovaných jednotiek, ktorý bol zároveň  prípravou slovenskej časti bojovej skupiny na toto rozhodujúce cvičenie.
VŠC s ČVV ( Veliteľsko–štábne cvičenie s čiastočným vyvedením vojsk )  „COLLECTIVE SHIELD 2009“ je záverečnou previerkou etapy nadnárodnej prípravy deklarovaných jednotiek CZE/SVK BG EU. V rámci VŠC s ČVV bude 25.3-2.4.2009 vo VVP Lešť vykonané TC (taktické cvičenie), ktorého cieľom je preukázať našu pripravenosť do CZE/SVK BG EU a tým deklarovať pripravenosť OSSR plniť záväzky SR voči našim partnerom a EU.
Očakáva sa od nás preukázanie deklarovaných spôsobilostí v medzinárodnom prostredí, kompatibilita a interoperabilita jednotiek OS SR s jednotkami AČR.
 Cvičiace jednotky deklarované do CZE/SVK BG EU (1.mr, čotap, ROLE 1 /22.mpr; rzap/prlogp; čata rchbo/prrchbo; čata EOD/SVaP; čata VP/MOSR) sú vo VVP Lešť podporované priamo podriadenými útvarmi a jednotkami 2. mechanizovanej brigády Prešov.
 V spolupráci s Odborom simulačných technológií vo VVP Lešť bol v rámci prípravy na samotné cvičenie využívaný systém MILES, ktorý si pochvaľujú najmä velitelia družstiev, veliaci poddôstojníci a velitelia čiat cvičiacich jednotiek. Tento systém výrazne zjednodušuje a uľahčuje vyhodnocovanie plnenia výcvikových úloh, dopomáha k jeho objektivite a k väčšej reálnosti výcviku. MILES bude neoddeliteľnou súčasťou každého vojaka 24 hodín denne až do úplného záveru cvičenia. 



Autor: npor. Juraj Dobrovič , Foto: npor. Juraj Dobrovič - Dátum: 24.03.2009
Čítanosť: 16455
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share