Preskocit navigáciu

MEDZINÁRODNÉ CVIČENIE CZE/SVK BG EU COLLECTIVE SHIELD 2009 - záver


MEDZINÁRODNÉ CVIČENIE CZE/SVK BG EU COLLECTIVE SHIELD 2009 - záver

Dňa 2. apríla 2009 o 11.00 hod. vo výcvikovom priestore vojenského objektu Lešť ukončil riadiaci cvičenia pplk. Ing. Martin Michalko taktické cvičenie slovenskej časti česko-slovenskej bojovej skupiny Európskej únie, vykonávané v rámci medzinárodného VŠC s ČVV „COLLECTIVE SHIELD 2009“.
Priebeh tohto cvičenia bol charakterizovaný vysokou intenzitou plnených plánovaných, ale aj neplánovaných úloh v podmienkach, náročných na fyzickú pripravenosť a psychickú odolnosť každého jednotlivca, reálnym rozohrávaním situácií v celom priestore zodpovednosti, neviazanými na konkrétne miesto a čas, ale na konkrétne plnené úlohy jednotkami v priestore nasadenia, plnením úloh nevyhnutnej súčinnosti manévrových jednotiek s jednotkami EOD, RCHBPs a Vojenskej polície.
Riadiaci cvičenia pozitívne zhodnotil vysoký stupeň nasadenia každého cvičiaceho a snahu o čo najkvalitnejšie plnenie úloh počas taktického cvičenia, súčinnosť plnenia úloh všetkých jednotiek v operácii, pochopenie systému a postupné zladenie plnenia úloh na základni pri plnení neočakávaných úloh.
Na záver svojho vyhodnotenia zdôraznil riadiaci cvičenia význam a predurčenie tohto bojového zoskupenia a upozornil na potrebu nepretržitej prípravy k zabezpečeniu plnohodnotnej pripravenosti deklarovaných jednotiek na možné nasadenie v krízových oblastiach.

 



Autor: npor. Juraj Dobrovič , Foto: npor. Juraj Dobrovič - Dátum: 03.04.2009
Čítanosť: 16580
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share