Preskocit navigáciu

Starostlivosť o vojnové hroby


Starostlivosť o vojnové hroby   Vo štvrtok 2.júla 2009 Michalovský mechanizovaný prápor opakovane navštívili príslušníci Bundeswehru. Cieľom uvedenej návštevy je aj tento krát zabezpečenie spoločnej aktivity so spoločnosťou starostlivosti o nemecké hroby na Slovensku.

Zahájením spoločných brigád oboch armád bolo privítanie príslušníkov Bundeswehru zástupcom veliteľa 22.mechanizovaného práporu 2.mechanizovanej brigády PS OS SR majorom Róbertom FUNTÁĽOM. Zástupca veliteľa práporu oboznámil príslušníkov  nemeckej prepravnej  letky L-63 pod vedením konateľa spoločnosti starostlivosti o vojnové hroby Dr. BOCHINA a  kapitána FEDEEHO s  každodenným životom príslušníkov útvaru. V priebehu uvedeného stretnutia mali nemeckí kolegovia možnosť vidieť praktické návyky „Michalovčanov“   pri zaobchádzaní  so zbraňou, dynamické a  statické ukážky hlavných druhov výzbroje, techniku práporu ako aj ručné zbrane a  materiál používaný v  praktickej bojovej činnosti. Jedna z  troch  brigád  príslušníkov 22.mechanizovaného práporu Michalovce s  príslušníkmi Bundeswehru sa uskutočnila 25.júna v  Medzilaborciach s príslušníkmi stíhacej letky AG-51 a jej pokračovaním sú brigády 9.júla a 16.septembra 2009 v obciach Medzilaborce a Čabiny pod velením rotmajstra Rastislava BARKASIHO, veliaceho poddôstojníka protitankovej čaty roty palebnej podpory 22.mechanizovaného práporu Michalovce.


 Starostlivosť o vojnové hroby Starostlivosť o vojnové hroby Starostlivosť o vojnové hroby Starostlivosť o vojnové hrobyStarostlivosť o vojnové hrobyStarostlivosť o vojnové hrobyStarostlivosť o vojnové hrobyStarostlivosť o vojnové hrobyStarostlivosť o vojnové hrobyStarostlivosť o vojnové hrobyStarostlivosť o vojnové hrobyStarostlivosť o vojnové hrobyStarostlivosť o vojnové hroby

Autor: npor. Ing. Mária Sakáčová - Dátum: 03.07.2009
Čítanosť: 15241
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share