Preskocit navigáciu

Trojkráľové požehnanie priestorov Prešovskej mechanizovanej brigády


Trojkráľové požehnanie priestorov Prešovskej mechanizovanej brigády

Na sviatok Zjavenie Pána – Troch kráľov na tzv. kňazskú koledu, pri ktorej kňaz obchádza domy a požehnáva príbytky, nezabudol ani štábny kaplán Vrtuľníkového krídla Prešov nadporučík Ivan Bojčuk. V pondelok 15. januára 2018 udeľoval tradičné Trojkráľové požehnanie služobných priestorov a kancelárií Prešovskej mechanizovanej brigády. V prítomnosti príslušníkov brigády vykropil trojkráľovou vodou ich kancelárie a poznačil kriedou veraje dverí tradičným symbolom Troch kráľov 20-C+M+B-18, čo znamená „Christus mansionem benedicat“, v preklade „Kristus nech žehná tento dom“.

Trojkráľové požehnanie domov a pracovísk je starobylou tradíciou na Slovensku. Kňaz prosí Boha o požehnanie v danom roku pre všetkých čo na jednotlivých pracoviskách pracujú alebo žijú vo svojich domoch.


Trojkráľové požehnanie priestorov Prešovskej mechanizovanej brigádyTrojkráľové požehnanie priestorov Prešovskej mechanizovanej brigádyTrojkráľové požehnanie priestorov Prešovskej mechanizovanej brigádyTrojkráľové požehnanie priestorov Prešovskej mechanizovanej brigády

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 16.01.2018
Čítanosť: 2965
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share