Preskocit navigáciu

Cooperative Effort 2018


Cooperative Effort 2018

V dňoch 19. až 22. marca sa uskutočnilo medzinárodné cvičenie Cooperative Effort 2018 na Maďarsko-Srbskej hranici pri obci Kelebia. Cieľom tohto cvičenia bolo zladiť spoluprácu vojenských a policajných zložiek pri narušení štátnej hranice. Celkovo sa na tomto cvičení zúčastnilo 25 policajtov, 100 vojakov Maďarskej republiky a 31 príslušníkov 23. motorizovaného práporu Trebišov pod velením nadporučíčky Zuzany Buryánekovej.

Výcvik bol zameraný na reakciu policajných a vojenských zložiek pri narušení štátnej hranice. Cvičenie vyvrcholilo 22. marca 2018 ukážkou, na ktorej sa zúčastnili náčelníci Generálneho štábu oboch krajín. Toto cvičenie spočívalo v nácviku spacifikovania narušiteľa štátnej hranice a jeho vyvedenie za štátnu hranicu. Ukážka bola ukončená zastavením veľkej skupiny ilegálnych migrantov pomocou jednotky CRC.

V závere cvičenia vystúpil náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Maďarskej republiky Generál Tibor Benkő, ktorý zhodnotil súčasnú prax a poznamenal, že spoločná práca je dostatočným základom pre to, aby obe armády ďalej rozvíjali rôzne dimenzie spolupráce „Myslím si, že vojenská spolupráca medzi oboma krajinami je príkladná.“


Cooperative Effort 2018Cooperative Effort 2018Cooperative Effort 2018

Autor: rtn. Alena DUPLÁKOVÁ , Foto: HAF - Dátum: 03.04.2018
Čítanosť: 2968
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share