Preskocit navigáciu

Akadémia Urgentnej Medicíny zdieľala skúsenosti s príslušníkmi zdravotníckej služby a CLS 2.mb


Akadémia Urgentnej Medicíny zdieľala skúsenosti s príslušníkmi zdravotníckej služby a CLS 2.mb

Dňa 28. marca 2018 sa konala v priestoroch Veliteľstva 2. mechanizovanej brigády Prešov odborná príprava zdravotníckeho personálu a CLS 2. mechanizovanej brigády na tému „Aktuálne princípy a postupy v medicíne“. Príslušníci Občianskeho združenia Akadémia Urgentnej Medicíny – Academy of Emergency Medecine sa podelili o svoje skúsenosti získané vo vojnou rozvrátenom Iraku, kde sa v rámci pretrvávajúceho boja proti tzv. Islamskému štátu zapájajú jej členovia do záchrany ľudských životov na najpohyblivejších a neustále sa meniacich frontových líniách v Iraku a Kurdistane.

Pre zdravotnícky personál 2. mechanizovanej brigády bolo toto zamestnanie začiatkom ďalšej možnej spolupráce s Akadémiou Urgentnej Medicíny, čo môže priniesť zvýšenie odbornej pripravenosti personálu na plnenie úloh medzinárodného krízového manažmentu.

Akadémia Urgentnej Medicíny je medzinárodná mimovládna organizácia so sídlom na Slovensku. Ako mimovládna organizácia poskytuje urgentnú zdravotnú starostlivosť, výcvik, poradenstvo a asistenciu v odľahlých oblastiach po celom svete. Organizácia úzko spolupracuje s medzinárodnou humanitárnou komunitou, civilným a vojenským personálom.


Akadémia Urgentnej Medicíny zdieľala skúsenosti s príslušníkmi zdravotníckej služby a CLS 2.mbAkadémia Urgentnej Medicíny zdieľala skúsenosti s príslušníkmi zdravotníckej služby a CLS 2.mbAkadémia Urgentnej Medicíny zdieľala skúsenosti s príslušníkmi zdravotníckej služby a CLS 2.mbAkadémia Urgentnej Medicíny zdieľala skúsenosti s príslušníkmi zdravotníckej služby a CLS 2.mbAkadémia Urgentnej Medicíny zdieľala skúsenosti s príslušníkmi zdravotníckej služby a CLS 2.mbAkadémia Urgentnej Medicíny zdieľala skúsenosti s príslušníkmi zdravotníckej služby a CLS 2.mbAkadémia Urgentnej Medicíny zdieľala skúsenosti s príslušníkmi zdravotníckej služby a CLS 2.mbAkadémia Urgentnej Medicíny zdieľala skúsenosti s príslušníkmi zdravotníckej služby a CLS 2.mbAkadémia Urgentnej Medicíny zdieľala skúsenosti s príslušníkmi zdravotníckej služby a CLS 2.mb

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 04.04.2018
Čítanosť: 3035
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share