Preskocit navigáciu

Branné súboje študentov sa skončili


Branné súboje študentov sa skončili
           Ani štvrtkový dážď neodradil príslušníkov Samohybného delostreleckého oddielu pri výstavbe jednotlivých pracovísk Branného súboja študentov, v areáli Gymnázia gen. L. Svobodu v Humennom, ktorý prebehol v piatok 27. apríla 2018. Podujatie pripravili a realizovali Ministerstvo obrany a Ozbrojené sily SR v spolupráci s vedením stredných škôl.  O účasť na podujatí „KEMP 2018“ - 48 hodinový pobyt vo Vojenskom výcvikovom priestore Lešť si zmerali sily študenti stredných škôl a gymnázií z Medzilaboriec, Sniny, Vranova nad Topľou a Humenného.
             Trojčlenné družstvá začali súťaž člnkovým behom 10x10 metrov. Potom na nich čakali disciplíny ako streľba na presnosť, topografická príprava, zdravotnícka príprava, previerka fyzickej zdatnosti, tímové prekonanie dráhy s prvkami radiačnej, chemickej a biologickej ochrany. Súťažiaci taktiež museli vypracovať vedomostný test z histórie, ale aj súčasnosti Slovenska, vojnových dejín, osobností Slovenska a Ozbrojených síl SR. Počas súboja študentov sa ukážkami realizovali aj príslušníci Vojenskej polície, Čestnej stráže a Samohybného delostreleckého oddielu z Michaloviec.
              Počas nesúťaženia mali stredoškoláci možnosť nielen vidieť vojenskú techniku, ale si aj vyskúšať výzbroj profesionálnych vojakov. Na množstvo otázok týkajúcich sa dobrovoľnej vojenskej prípravy, ale aj štátnej služby profesionálneho vojaka odpovedali účastníkom podujatia zástupcovia Personálneho úradu Ozbrojených síl SR.
              O výsledkoch družstiev rozhodovala fyzická zdatnosť, šikovnosť členov v jednotlivých disciplínach a odborné vedomosti. V konečnom súčte bodov sa víťazmi úvodného branného súboja stali študenti usporiadateľského Gymnázia gen. L. Svobodu Humenné. Všetci zúčastnení si z podujatia odniesli prezentačné predmety rezortu. Družstvá na prvých troch miestach si okrem toho odniesli aj vecné ceny - poháre a diplomy.
              Cieľ podujatia t. j. podpora vlastenectva a budovanie branného povedomia medzi mladými ľuďmi a predovšetkým medzi študentmi končiacich ročníkov stredných škôl bol splnený.
Celkové poradie:
1. Gymnázium gen. L. Svobodu, Komenského 4, Humenné
2. Gymnázium, Dr. C. Daxnera 88/3, Vranov nad Topľou
3. Obchodná akadémia, Dr. C. Daxnera 89, Vranov nad Topľou
4. Stredná odborná škola technická, Družstevná 1737, Humenné
5. Stredná priemyselná škola, Partizánska 1059, Snina
6. Stredná odborná škola, Sládkovičova 2723/120, Snina
7. Gymnázium, Duchnovičova 13, Medzilaborce
8. Hotelová akadémia, Štefánikova 28, Humenné
9. Stredná odborná škola A. Warhola, Duchnovičova 506, Medzilaborce
10. Stredná odborná škola, A. Dubčeka 963/2, Vranov nad Topľou

Branné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončiliBranné súboje študentov sa skončili

Autor: shdo , Foto: rtn. Marcin Marián - Dátum: 27.04.2018
Čítanosť: 3136
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share