Prápor RCHBO Rožňava sa zúčastnili nácviku činnosti Krízového štábu


Prápor RCHBO Rožňava sa zúčastnili nácviku činnosti Krízového štábu Dňa 28. októbra 2009 bol v obci Kráľ vykonaný nácvik činnosti Krízového štábu Obvodného úradu Rimavská Sobota, ktorý bol zameraný na organizáciu, riadenie a vykonávanie záchranných prác po vzniku mimoriadnej udalosti.
Uvedeného nácviku sa zúčastnili aj príslušníci práporu rchbo pod velením podplukovníka Stanislava Štecáka. Úlohou jednotiek bolo vykonať ukážku, ktorej cieľom bolo predviesť Krízovému štábu možnosti a schopnosti jednotiek rchbo pre potreby nasadenia po vzniku mimoriadnej udalosti, hlavne čo sa týka vykonávania radiačného, chemického a biologického prieskumu, monitorovania RCHBO situácie, dekontaminácie techniky a hygienickej očisty osôb pri požiari horľavých látok a úniku nebezpečných látok zo špeciálnych vagónov na železničnej stanici.
Cvičenie s orgánmi krízového riadenia „Lenartovce 2010“ je plánované na mesiac september 2010.

Prápor RCHBO Rožňava sa zúčastnili nácviku činnosti Krízového štábuPrápor RCHBO Rožňava sa zúčastnili nácviku činnosti Krízového štábuPrápor RCHBO Rožňava sa zúčastnili nácviku činnosti Krízového štábuPrápor RCHBO Rožňava sa zúčastnili nácviku činnosti Krízového štábu

Autor: prápor RCHBO , Foto: prápor RCHBO - Dátum: 29.10.2009
Čítanosť: 16422
Verzia pre tlač

Skočiť na menu