Preskocit navigáciu






VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Majstrovstvá OS SR v letnom biatlone


Majstrovstvá OS SR v letnom biatlone

Dňa 24. augusta 2018 sa v priestoroch mestského parku v Trebišove uskutočnil už štvrtý ročník Majstrovstiev Ozbrojených síl Slovenskej republiky v letnom biatlone. Vďaka podpore mesta Trebišov sa tento ročník uskutočnil v krásnom a historickom parku v meste Trebišov. Zmena miesta konania podujatia a aj podpora mesta Trebišov opäť prispela k zvýšeniu úrovne podujatia. Pre všetkých účastníkov bola vďaka ochote športového strediska Dukla Banská Bystrica pripravená streľba z laserových pušiek, ktoré používajú aj naši reprezentanti v biatlone.

Pre súťažiacich bol pripravený kilometrový bežecký okruh, ktorý museli absolvovať celkovo päť krát. Medzi behom museli pretekári tak ako v klasickom biatlone absolvovať dve strelecké položky. Prvú v ľahu a druhú v stoji. Za každý nezasiahnutý terč čakalo na pretekára trestné kolo.

 „Osobne som veľmi rád, že sme po roku opäť mohli pripraviť majstrovstvá Ozbrojených síl Slovenskej republiky v letnom biatlone. Aj v spolupráci s mestom Trebišov sa nám podarilo podujatie uskutočniť na verejnosti a za povzbudzovania obyvateľov mesta Trebišov. Moje poďakovanie však patrí aj poručíkovi Jakubovi Fendekovi, ktorý toto podujatie pripravil“, uviedol po skončení preteku zástupca veliteľa 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov major Martin Socha.

Ceny pre víťazov odovzdával spolu so zástupcom veliteľa 21.zmpr majorom Jozefom Horváthom aj primátor mesta Trebišov Marek Čižmár, ktorý okrem blahoželania víťazom ocenil aj dlhodobo výbornú spoluprácu mesta s vojenským útvarom.

S nástrahami trate a streľbou si napokon medzi jednotlivcami najlepšie poradil Peter Žiška z Akadémie ozbrojených síl z Liptovského Mikuláša. V kategórii žien zvíťazila vojačka Simona Bugošová z 21.zmpr Trebišov. V kategórii družstiev sa víťazom stalo družstvo Akadémie ozbrojených síl z Liptovského Mikuláša v zložení nadporučík Roman Markovič, kadet Samuel Legerský a Peter Žiška.

Celkové výsledky:

Jednotlivci (muži):        1. miesto – Peter Žiška (Akadémia ozbrojených síl)

                                  2. miesto – nadporučík Roman Markovič (Akadémia ozbrojených síl)

                                  3. miesto – desiatnik Martin Snopko (Prápor logistiky Hlohovec)

 

Jednotlivci (ženy):        1. miesto – vojačka Simona Bugošová (21.zmpr Trebišov)

                                  2. miesto – vojačka Bibiána Ferencová (21.zmpr Trebišov)

                                  3. miesto – vojačka Andrea Medviďová (21.zmpr Trebišov)

 

Družstvá:                     1. miesto - Akadémia ozbrojených síl Liptovský Mikuláš

                                   2. miesto – 21.zmpr Trebišov

                                   3. miesto – 21.zmpr Trebišov


Majstrovstvá OS SR v letnom biatloneMajstrovstvá OS SR v letnom biatloneMajstrovstvá OS SR v letnom biatloneMajstrovstvá OS SR v letnom biatloneMajstrovstvá OS SR v letnom biatloneMajstrovstvá OS SR v letnom biatloneMajstrovstvá OS SR v letnom biatloneMajstrovstvá OS SR v letnom biatloneMajstrovstvá OS SR v letnom biatloneMajstrovstvá OS SR v letnom biatlone

Autor: npor. JUDr. Erik Vozár , Foto: Autor - Dátum: 27.08.2018
Čítanosť: 3116
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share