Preskocit navigáciu

Veliteľstvo a štáb 2.mb opäť v pozícii cvičiacich počas cvičenia SLOVENSKÝ ŠTÍT 2018


Veliteľstvo a štáb 2.mb opäť v pozícii cvičiacich počas cvičenia SLOVENSKÝ ŠTÍT 2018

Pri príležitosti veliteľsko-štábneho cvičenia SLOVENSKÝ ŠTÍT 2018 s čiastočným vyvedením vojsk sa v priestoroch centra výcviku Lešť uskutočnil dňa 23. septembra 2018 nástup cvičiacich profesionálnych vojakov z Ozbrojených síl SR, Česka, Maďarska, Poľska, USA a to za účasti riadiaceho cvičenia generálmajora Miroslava Kociana zástupca náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR.

Po nástupe sa cvičiacim z Prešovskej mechanizovanej brigády prihovoril veliteľ prešovskej brigády brigádny generál Martin Stoklasa. Brigádny generál Stoklasa, ktorý je počas cvičenia v pozícii veliteľa stáleho operačného zoskupenia vyjadril počas svojho príhovoru presvedčenie, že cvičenie je pre prešovskú brigádu ďalšou z výcvikových príležitostí na precvičenie a zosúladenie úloh. „Verím, že spoločným úsilím naplníme stanovené ciele, zároveň od Vás očakávam vysokú nasadenosť a profesionalitu, ktorú ste preukázali počas viacerých cvičení“. V neposlednom rade vyzdvihol kvalitne a vždy zodpovedne vykonávanú prácu príslušníkov prešovskej brigády, ktorej bola dňa 22. septembra 2018 pri príležitosti 25. výročia vzniku Ozbrojených síl SR udelená pamätná stuha ministra obrany SR ako symbol vďaky a úcty všetkým profesionálnym vojakom a zamestnancom, ktorí počas 25-ročnej histórie Ozbrojených síl SR vynaložili mimoriadne úsilie pri plnení náročných úloh na území Slovenskej republiky, ako aj v medzinárodnom manažmente. Deň Ozbrojených síl SR, deň ktorý my – slovenskí vojaci považujeme za náš sviatok, si pripomenuli aj vojaci prešovskej brigády slávnostným nástupom v priestoroch centra výcviku Lešť dňa 22. septembra 2018.

Jedným z cieľov septembrového veliteľsko-štábneho cvičenia SLOVENSKÝ ŠTÍT 2018 je preveriť veliteľstvo a štáb Veliteľstva 2. mechanizovanej brigády pri vedení bojovej činnosti a riadiť jednotky druhej brigády počas operácie SLOVAK SHIELD 2018 za riadenia Generálneho štábu Ozbrojených síl SR.


Veliteľstvo a štáb 2.mb opäť v pozícii cvičiacich počas cvičenia SLOVENSKÝ ŠTÍT 2018Veliteľstvo a štáb 2.mb opäť v pozícii cvičiacich počas cvičenia SLOVENSKÝ ŠTÍT 2018Veliteľstvo a štáb 2.mb opäť v pozícii cvičiacich počas cvičenia SLOVENSKÝ ŠTÍT 2018Veliteľstvo a štáb 2.mb opäť v pozícii cvičiacich počas cvičenia SLOVENSKÝ ŠTÍT 2018Veliteľstvo a štáb 2.mb opäť v pozícii cvičiacich počas cvičenia SLOVENSKÝ ŠTÍT 2018Veliteľstvo a štáb 2.mb opäť v pozícii cvičiacich počas cvičenia SLOVENSKÝ ŠTÍT 2018Veliteľstvo a štáb 2.mb opäť v pozícii cvičiacich počas cvičenia SLOVENSKÝ ŠTÍT 2018Veliteľstvo a štáb 2.mb opäť v pozícii cvičiacich počas cvičenia SLOVENSKÝ ŠTÍT 2018Veliteľstvo a štáb 2.mb opäť v pozícii cvičiacich počas cvičenia SLOVENSKÝ ŠTÍT 2018Veliteľstvo a štáb 2.mb opäť v pozícii cvičiacich počas cvičenia SLOVENSKÝ ŠTÍT 2018Veliteľstvo a štáb 2.mb opäť v pozícii cvičiacich počas cvičenia SLOVENSKÝ ŠTÍT 2018Veliteľstvo a štáb 2.mb opäť v pozícii cvičiacich počas cvičenia SLOVENSKÝ ŠTÍT 2018Veliteľstvo a štáb 2.mb opäť v pozícii cvičiacich počas cvičenia SLOVENSKÝ ŠTÍT 2018

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 24.09.2018
Čítanosť: 3447
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share