Preskocit navigáciu

Výcvik prieskumnej čaty v Trebišove


Výcvik prieskumnej čaty v Trebišove

Novodobé konflikty v rizikových oblastiach sveta poukazujú na to, že súčasná podoba ozbrojených stretov sa sústreďuje najmä do zastavaných oblastí miest, ale aj do nárazníkových zón konfliktných oblastí.
Aj preto je výcvik s takýmto taktickým zámerom je aj preto súčasťou výcviku jednotiek ozbrojených síl a to nie len tých, čo sa pripravujú na pôsobenie mimo územia Slovenskej republiky.
Priestor vojenského výcvikového priestoru Veľké Ozorovce bol uplynulých novembrových dňoch miestom, kde príslušníci prieskumnej čaty roty bojovej podpory 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov precvičovali problematiku pôsobenia čaty počas operácie na podporu mieru.   
Ich aktívna činnosť v problematike konvojov, ako aj poskytnutie pomoci zranenému či  jeho transport k miestu ošetrenia, to všetko bolo preverené  počas taktickej previerky prieskumnej čaty dňa 16. novembra 2009 v spomínaných priestoroch výcvikového priestoru. Nepríjemne sychravé počasie vytváralo reálnejšie bojové podmienky počas celého zamestnania. Riadiaci zamestnania npor. Ing. Martin ANDRAŠČÍK vyhodnotil na záver splnenie úloh na veľmi dobrej úrovni, ocenil aktívny prístup zúčastnených a dodržiavanie bezpečnostných opatrení.



21zmpr21zmpr21zmpr21zmpr22

Autor: 21.zmpr , Foto: npor. PhDr. Kentoš - Dátum: 18.11.2009
Čítanosť: 13920
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share