Preskocit navigáciu

Profesionálni vojaci a profesionálne vojačky Veliteľstva 2.mechanizovanej brigády súťažili v triatlone


Profesionálni vojaci a profesionálne vojačky Veliteľstva 2.mechanizovanej brigády súťažili v triatlone

Dňa 25. októbra 2018 sa v priestoroch posilňovne Veliteľstva 2. mechanizovanej brigády (2.mb) Prešov uskutočnil prvý ročník súťaže Triatlon Veliteľstva 2.mb. Pravidlá súťaže pripomínali „klasický“ triatlon ako ho poznáme z oficiálnych súťaží (plávanie, bicyklovanie, beh), avšak disciplíny boli prispôsobené interiérovým podmienkam s využitím kardio trenažérov. Pre súťažiacich tak bola pripravená náročná trať, ktorú odštartovali veslovaním na veslárskom trenažéri (Row), pokračovali jazdou na spinningovom bicykli (Bike) a posledný úsek absolvovali na bežeckom páse (Run).

Súťaž odštartovali tri profesionálne vojačky, ktoré si v kategórii žien zmerali sily na trati – Row 1000 m, Bike 4000 m, Run 2000 m. Sedem kilometrov dlhú trať absolvovala najrýchlejšie nadporučíčka Marianna Kenderešová a tešila sa tak z pomerne jednoznačného víťazstva. Oveľa napínavejší súboj sa odohral v kategórii mužov na trati – Row 1500 m, Bike 6000 m, Run 3000 m. O víťazovi z celkového počtu 11 profesionálnych vojakov sa rozhodovalo doslova do poslednej sekundy. Z víťazstva sa napokon tešil nadporučík Jozef Sakara, ktorý o jedinú sekundu zdolal kapitána Martina Andraščíka.

Víťazi jednotlivých kategórií boli odmenení športovým tričkom s logom súťaže a diplomom. Profesionálnym vojakom a vojačkám na 2. – 3. mieste udelil veliteľ 2.mb brigádny generál Martin Stoklasa diplom.

Po skončení súťaže bola osobitne vyhodnotená cyklistická časť Triatlonu. Šesť kilometrov dlhú trať zvládol najrýchlejšie kapitán Martin Andraščík a tešil sa tak zo špeciálnej ceny – bodkované tričko z Tour de France, ktoré do súťaže venoval veliteľ 2.mb.

Celkové výsledky:
Kategória muži:

1. nadporučík Jozef Sakara (28min. 43sek.),
2. kapitán Martin Andraščík (28min. 44sek.),
3. kapitán Pavol Vlasatý (28min. 49sek.).

Kategória ženy:

1. nadporučíčka Marianna Kenderešová (22min. 03sek.),
2. nadporučíčka Katarína Žulkovičová (26min. 34sek.),
3. slobodníčka Andrea Kažimirská (27min. 10sek).

Cyklistická časť:

1. kapitán Martin Andraščík (7min. 52sek.),
2. kapitán Pavol Vlasatý 8min. 7sek.).


Profesionálni vojaci a profesionálne vojačky Veliteľstva 2.mechanizovanej brigády súťažili v triatloneProfesionálni vojaci a profesionálne vojačky Veliteľstva 2.mechanizovanej brigády súťažili v triatloneProfesionálni vojaci a profesionálne vojačky Veliteľstva 2.mechanizovanej brigády súťažili v triatloneProfesionálni vojaci a profesionálne vojačky Veliteľstva 2.mechanizovanej brigády súťažili v triatloneProfesionálni vojaci a profesionálne vojačky Veliteľstva 2.mechanizovanej brigády súťažili v triatloneProfesionálni vojaci a profesionálne vojačky Veliteľstva 2.mechanizovanej brigády súťažili v triatloneProfesionálni vojaci a profesionálne vojačky Veliteľstva 2.mechanizovanej brigády súťažili v triatlone

Autor: npor. Mgr. Ladislav MARTINSKÝ , Foto: autor, rtm. Marek HRIC - Dátum: 02.11.2018
Čítanosť: 3350
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share