Preskocit navigáciu

Prvý ročník Mikulášskeho turnaja v halovom futbale Prešov


Prvý ročník Mikulášskeho turnaja v halovom futbale Prešov

Záver roka nepatrí iba vyhodnocovaniu toho uplynulého a plánovaniu nasledujúceho. Je to aj čas, kedy sa Prápor ISTAR Prešov rozhodol zaviesť tradíciu Mikulášskeho turnaja v halovom futbale.

Po úspešnom minuloročnom nultom ročníku sa tento rok konal oficiálne prvý ročník, na ktorom sa zúčastnilo osem kvalitných futbalových mužstiev, medzi ktorými nechýbali zástupcovia posádky Rožňava, Čestnej stráže prezidenta SR Bratislava, 22. mechanizovaného práporu Michalovce, 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov, Práporu CSS Prešov, Vrtuľníkového krídla Prešov a dva tímy Práporu ISTAR.

Turnaj sa konal 6. a 7. decembra 2018 v Športovej hale Hotelovej akadémie Prešov, ktorá ponúkla ideálne priestory pre organizáciu turnaja a krásny športový zážitok nie len hráčom, ale aj divákom.

Prvý hrací deň sa začal slávnostným otvorením turnaja zástupcom veliteľa práporu ISTAR. Už prvé zápasy ukázali vysokú kvalitu a túžbu po víťazstvách. V priebehu turnaja si účastníci mohli pochutnať na vynikajúcom guláši, ktorý bol pripravený v spolupráci s Práporom CSS Prešov. Slávnostné vyhodnotenie a ukončenie turnaja bolo za účasti veliteľa Práporu ISTAR. Víťazom prvého ročníka Mikulášskeho turnaja sa napokon stala posádka Rožňava, ktorá zvádzala boj o prvenstvo s 22. mechanizovaným práporom Michalovce. Rozhodujúcim sa ukázal ich vzájomný zápas pri rovnosti bodov, kedy Rožňava zdolala Michalovce najtesnejším rozdielom 1:0.

Víťazi turnaja získali okrem krásneho pocitu a hrdosti aj víťazný pohár, diplom a tričká práporu ISTAR. Rovnako si prevzali aj putovný pohár, ktorý počas najbližšieho roku budú mať tu česť držať. Ocenený bol aj druhý tím 22. mechanizovaným práporom Michalovce a tretí tím Vrtuľníkového krídla Prešov. Okrem toho boli vyhlásení aj najlepší brankár z práporu CSS, najlepší strelec z Čestnej stráže prezidenta SR Bratislava a najlepší hráč z práporu ISTAR.

Dva dni plné futbalového vyžitia boli zorganizované aj vďaka podpore Vojenskej podpornej nadácie, ktorá poskytla finančné prostriedky na zabezpečenie a bezproblémový priebeh turnaja.

Druhý ročník Mikulášskeho turnaja v halovom futbale sa bude konať v termíne 5. - 6. decembra 2019. Ambíciou práporu ISTAR je vytvoriť tradíciu turnaja, na ktorý sa budú radi vracať všetci účastníci. A to nie len kvôli športu, ale aj vyčistenie myšlienok a upevneniu priateľstiev. Prvý ročník sa skončil iba pred pár dňami, ale už teraz začala príprava na nasledujúci druhý ročník, ktorý bude rovnako kvalitný ako po stránke organizačnej, tak po stránke futbalovej.


Prvý ročník Mikulášskeho turnaja v halovom futbale PrešovPrvý ročník Mikulášskeho turnaja v halovom futbale PrešovPrvý ročník Mikulášskeho turnaja v halovom futbale PrešovPrvý ročník Mikulášskeho turnaja v halovom futbale PrešovPrvý ročník Mikulášskeho turnaja v halovom futbale PrešovPrvý ročník Mikulášskeho turnaja v halovom futbale PrešovPrvý ročník Mikulášskeho turnaja v halovom futbale PrešovPrvý ročník Mikulášskeho turnaja v halovom futbale PrešovPrvý ročník Mikulášskeho turnaja v halovom futbale PrešovPrvý ročník Mikulášskeho turnaja v halovom futbale PrešovPrvý ročník Mikulášskeho turnaja v halovom futbale Prešov

Autor: por. Mgr. Jozef MIHAĽ , Foto: prISTAR - Dátum: 11.12.2018
Čítanosť: 3192
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share