Preskocit navigáciu

Generáli pri primátorke


Generáli pri primátorke

Primátorka Andrea Turčanová 14. decembra 2018 prijala brigádnych generálov Martina Stoklasu a Vladimíra Kubáňa v súvislosti s ich rotáciou na pozícii veliteľa 2. mechanizovanej brigády v Prešove.
Som rád, že som v tomto krásnom a rozvíjajúcom sa meste, akým je Prešov, prežil tri zaujímavé roky,“ skonštatoval brigádny generál Martin Stoklasa počas piatkového stretnutia s primátorkou mesta Prešov Andreou Turčanovou. Zároveň jej predstavil svojho nástupcu brigádneho generála Vladimíra Kubáňa, ktorý ho na pozícii veliteľa 2. mechanizovanej brigády vystrieda od 1. januára budúceho roku. Ten do Prešova prichádza z topoľčianskej posádky, v rokoch 2008 - 2010 však už v Prešove pôsobil na pozícii náčelníka logistiky.
Primátorka počas rozhovoru zhrnula spoločné aktivity s 2. mechanizovanou brigádou počas pôsobenie brigádneho generála Martina Stoklasu a v ďakovnom liste ocenila jeho osobnú ústretovú spoluprácu s mestom Prešov.

Martin Stoklasa okrem iného spomenul aj pripravovanú rekonštrukciu vojenských objektov v meste Prešov. S primátorkou sa zhodli na potrebe intenzívnejšieho vzdelávania školákov v oblasti brannej výchovy.

Brigádny generál Martin Stoklasa bude po novom roku pôsobiť v oblasti diplomacie v zahraničí.


Generáli pri primátorke

Autor: mesto Prešov , Foto: autor - Dátum: 19.12.2018
Čítanosť: 3695
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share