Preskocit navigáciu

Svätý Mikuláš nezabudol ani na deti prešovských profesionálov


Svätý Mikuláš nezabudol ani na deti prešovských profesionálov

Na čarovné stretnutie so svätým Mikulášom prišlo dňa 6. decembra v podvečerných hodinách do priestorov Posádkového klubu Prešov takmer 40 detí profesionálnych vojakov a zamestnancov zo súčastí Prešovskej mechanizovanej brigády.

Dlho očakávané privítanie obľúbenca všetkých detí bolo sprevádzané interaktívnym programom, ktoré zaujalo nejedného detského diváka. Po interaktívnom programe deti spoločne rozsvietili vianočný stromček a následne na staručkého deda s dlhou bielou bradou trikrát zvolali „...príď Mikuláš, medzi nás.“ A tak nadišla dlho očakávaná chvíľa, na ktorú každý čakal. Svätý Mikuláš sa ujal slova, prizval si každé dieťa k sebe, aby zistil, či si za svoje dobré skutky zaslúži darček. Mnohí odvážlivci neváhali svojim spevom či básničkou presvedčiť Mikuláša o svojej snaživosti po celý rok. A podarilo sa im to. Najmenších priviedli k Mikulášovi rodičia, nik neobišiel naprázdno. Každé dieťa si s úsmevom na tvári odnieslo balíček s výslužkou od Mikuláša a špeciálne mikulášske pohladenie. Rozžiarené očká, radosť a vďačnosť detí pri stretnutí s Mikulášom boli najkrajším darom pre ich rodičov i Mikuláša samého.

Veríme, že si deti spolu s rodičmi, či starými rodičmi vojenského Mikuláša užili a vychutnávali si atmosféru blížiacich sa vianočných sviatkov. Celé podujatie pre deti organizovali zamestnanci Posádkového klubu Prešov v súčinnosti s veliteľstvom prešovskej brigády a Strednou odbornou školou pedagogickou Prešov. Všetkým tým, ktorí sa akokoľvek pričinili o toto kultúrno-spoločenské podujatie, či už samotnou prípravou, alebo svojou osobnou účasťou, patrí veľká vďaka, pretože takéto podujatie je jedným z mála príležitosti stretnúť sa neformálne so svojimi rodinami. Veríme, že nás svätý Mikuláš nesklame ani budúci rok a príde opäť medzi nás. Už teraz sa tešíme na čarovné stretnutie s ním.


Svätý Mikuláš nezabudol ani na deti prešovských profesionálovSvätý Mikuláš nezabudol ani na deti prešovských profesionálovSvätý Mikuláš nezabudol ani na deti prešovských profesionálovSvätý Mikuláš nezabudol ani na deti prešovských profesionálovSvätý Mikuláš nezabudol ani na deti prešovských profesionálovSvätý Mikuláš nezabudol ani na deti prešovských profesionálov

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: Slávka Kmečová - Dátum: 20.12.2018
Čítanosť: 3027
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share