Preskocit navigáciu

Michalovskí delostrelci cvičili na Lešti


Michalovskí delostrelci cvičili na Lešti

V priestore Centra výcviku Lešť (CV Lešť) v odbore Simulačných technológií začal Samohybný delostrelecký oddiel v Michalovciach plniť stanovené úlohy vo výcvikovom roku 2019. Od 21. do 25. januára 2019 príslušníci oddielu pod vedením veliteľa oddielu precvičovali tematiku „Palebná podpora 2. mechanizovanej brigády počas defenzívnej operácie“. S využitím simulačných technológií v zostave oddielu, palebné batérie a prieskumná batéria, precvičovali a ladili proces plánovania a riadenia palebnej podpory, odovzdávanie delostreleckých správ a povelov, činnosť delostreleckého prieskumu a miest riadenia paľby na stupni oddiel a batéria.

Výcvik spojený s modernými technológiami, pomohol zdokonaliť jednotlivé činnosti potrebné pre štandardizáciu postupov pri plnení palebných úloh ako je schopnosť pripraviť prvky pre streľbu na základe úplnej, skrátenej a zjednodušenej prípravy, systém velenia a spojenia pre maximálne možné skrátenie časového intervalu od spozorovania cieľa až po jeho elimináciu s ohľadom na správne načasovanie a vedenie účinnej paľby. Na záver veliteľ všetkým účastníkom cvičenia poďakoval za ich profesionálny prístup pri plnení stanovených úloh.


Michalovskí delostrelci cvičili na LeštiMichalovskí delostrelci cvičili na LeštiMichalovskí delostrelci cvičili na LeštiMichalovskí delostrelci cvičili na LeštiMichalovskí delostrelci cvičili na LeštiMichalovskí delostrelci cvičili na LeštiMichalovskí delostrelci cvičili na LeštiMichalovskí delostrelci cvičili na LeštiMichalovskí delostrelci cvičili na Lešti

Autor: shdo , Foto: shdo - Dátum: 28.01.2019
Čítanosť: 3878
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share