Preskocit navigáciu

Vlci cvičili aktívne zálohy


Vlci cvičili aktívne zálohy

Uplynulé dva týždne sa pre príslušníkov 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov (21.zmpr) niesli najmä v znamení výcviku vojakov zaradených do aktívnych záloh. Keďže išlo o prvý výcvik aktívnych záloh zaradených pre 21.zmpr, bolo to niečo nové tak pre riadiacich ako aj pre cvičiacich.

Výcvik prebiehal v posádke Trebišov ako aj v priestoroch Centra výcviku Lešť, kde si vojaci zaradení do aktívnych záloh vyskúšali a precvičili takmer všetko, čo robia profesionálni vojaci dennodenne. Každé ráno na nich čakala rozcvička, po ktorej už nasledovali ďalšie typicky vojenské zamestnania z poradovej, streleckej, ženijnej, či taktickej prípravy. Nechýbalo precvičovanie taktiky na bojových vozidlách pechoty a taktiež sa zdokonalili v hádzaní ručného granátu.

Celý výcvik zhodnotil riadiaci cvičenia a zároveň zástupca veliteľa 21.zmpr major Martin Socha slovami: „Výcvik aktívnych záloh bol pre nás náročný na prípravu, avšak aj vďaka prístupu všetkých vojakov v zálohe prebehol rýchlo a účelne. Bolo vidno, že všetci štrnásti sa na výcvik tešili a bavilo ich naučiť sa čo-to z nášho vojenského remesla. Nebáli sa ani nepriaznivého počasia, čo ma na jednej strane prekvapilo, na druhej strane aj povzbudilo k tomu, aby sme im odovzdali čo najviac z našich vedomostí tak, aby po skončení výcviku boli pripravení plniť úlohy, ktoré im vyplývajú zo zákona.“

Odhodlanie, šikovnosť a aktívny prístup ocenil aj zástupca veliteľa 2. mechanizovanej brigády Prešov plukovník Róbert Funtaľ a veliteľ 21.zmpr podplukovník Róbert Plávka, ktorí všetkým vojakom aktívnych záloh na slávnostnom nástupe pri príležitosti ukončenia výcviku odovzdali pamätný list.


Vlci cvičili aktívne zálohyVlci cvičili aktívne zálohyVlci cvičili aktívne zálohyVlci cvičili aktívne zálohyVlci cvičili aktívne zálohyVlci cvičili aktívne zálohyVlci cvičili aktívne zálohyVlci cvičili aktívne zálohyVlci cvičili aktívne zálohyVlci cvičili aktívne zálohyVlci cvičili aktívne zálohyVlci cvičili aktívne zálohyVlci cvičili aktívne zálohy

Autor: npor. JUDr. Erik Vozár , Foto: 21.zmpr - Dátum: 12.04.2019
Čítanosť: 2875
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share