Preskocit navigáciu

Žiaci základných škôl sa môžu zapojiť do 18. ročníka výtvarnej súťaže rezortu obrany "Vojaci očami detí"


Žiaci základných škôl sa môžu zapojiť do 18. ročníka výtvarnej súťaže rezortu obrany

Ministerstvo obrany SR vyhlásilo 18. ročník výtvarnej súťaže s názvom „Vojaci očami detí“, v rámci ktorej môžu aj tento rok žiaci základných škôl kresbami vyjadriť, ako vnímajú život profesionálnych vojakov a prácu v ozbrojených silách. Rezort obrany chce aj takýmto spôsobom v spolupráci so základnými školami v žiakoch vzbudiť záujem o témy spojené s vlastenectvom a obranou vlasti. Výtvarné diela majú zároveň vyjadriť, čo pre žiakov ozbrojené sily znamenajú a ako ich vnímajú.

Výtvarné práce žiakov základných škôl budú hodnotené porotou zloženou z výtvarníkov, zamestnancov rezortu obrany a profesionálnych vojakov. Tri najlepšie diela v kategórii mladších a starších žiakov získajú hodnotné ceny a ich práce budú uverejnené v rezortnom mesačníku Obrana, ako aj na webovom sídle Ministerstva obrany SR.

Jednotlivci, ako aj žiacke kolektívy môžu svoje príspevky, označené názvom, menom autora, spiatočnou adresou, ako aj adresou školy a ročníkom posielať na adresu: Redakcia OBRANA, Kutuzovova 8, 832 47 Bratislava v obálkach označených nápisom „Súťaž“ najneskôr do 12. mája 2019. Vyhlásenie výsledkov súťaže sa už tradične uskutoční na podujatí Deň detí s Ozbrojenými silami SR.

V zmysle nariadenia GDPR a zákona o ochrane osobných údajov musia byť zaslané súťažné práce doplnené písomným súhlasom oboch rodičov/zákonných zástupcov dieťaťa so spracovaním osobných údajov, ako aj s verejným vystavovaním súťažných prác, s uverejnením súťažných prác v tlačených i elektronických médiách, s vyhotovovaním fotografií a videa z vyhlásenia výsledkov súťaže a odovzdávania ocenení.



Autor: MO SR - KOd , Foto: MO SR - KOd - Dátum: 25.04.2019
Čítanosť: 2775
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share