Preskocit navigáciu

Prvé ostré streľby z mínometov 23. motorizovaného práporu


Prvé ostré streľby z mínometov 23. motorizovaného práporu V dňoch 15.-17. apríla 2019 vykonali mínometné jednotky roty bojovej podpory a čaty palebnej podpory 1. motorizovanej roty 23. motorizovaného práporu (23.mopr) Trebišov v súčinnosti s rotou bojovej podpory a čaty palebnej podpory 22. mechanizovaného práporu (22.mpr) Michalovce výcvik v streľbe a riadení paľby v priestoroch Centra výcviku Lešť.
Cieľom zamestnania bolo preveriť znalosti dôstojníkov a poddôstojníkov v riadení nepriamej a polopriamej delostreleckej paľby rámovaním a diaľkomerom. Výcvik bol plnený z dvoch palebných postavení súčasne, kde pri nepriamej paľbe bol riadiaci kapitán Michal Vajda a pri polopriamej paľbe bol riadiaci kapitán Roman Bulák.
Počas plnenia individuálnych palebných úloh vojaci 23.mopr Trebišov predviedli dobrú odbornú pripravenosť, zladenosť obslúh a taktiež odhodlanosť a snahu zlepšovať sa v delostreleckej odbornosti. Na záverečnom nástupe veliteľ roty bojovej podpory kapitán Roman Bulák všetkých profesionálnych vojakov, ktorí boli prvý krát na ostrých streľbách, symbolicky „vyterákom“ z mínometu úderom po zadku pasoval do cechu delostreleckého.

Prvé ostré streľby z mínometov 23. motorizovaného práporu Prvé ostré streľby z mínometov 23. motorizovaného práporu Prvé ostré streľby z mínometov 23. motorizovaného práporu

Autor: kpt. Ing. Roman BULÁK- Veliteľ roty bojovej podpory , Foto: kpt. Ing. Roman BULÁK- Veliteľ roty bojovej podpory - Dátum: 17.04.2019
Čítanosť: 2681
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share