Preskocit navigáciu

Salvy pre hlavnú veliteľku OS SR


Salvy pre hlavnú veliteľku OS SR

   

       Profesionálni vojaci z Michaloviec v Bratislave na Tyršovom nábreží vypálili dvadsať delostreleckých sálv pri príležitosti inaugurácie novej prezidentky Slovenskej republiky a zároveň hlavnej veliteľky Ozbrojených síl SR Zuzany Čaputovej.

       Súčasťou inaugurácie bol aj slávnostný ceremoniál v Redute a na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave, na ktorom sa zúčastnili profesionálni vojaci, ako aj príslušníci Čestnej stráže Ozbrojených síl SR a orchester Vojenskej hudby Ozbrojených síl SR.

        Prezident SR ako hlavný veliteľ ozbrojených síl v zmysle zákona vypovedáva vojnu na základe rozhodnutia Národnej rady SR, a to v prípade, ak je Slovenská republika napadnutá alebo ak to vyplýva zo záväzkov medzinárodných zmlúv o spoločnej obrane. Medzi ďalšie právomoci prezidenta SR patrí tiež uzatváranie mieru, ako aj možnosť na návrh vlády Slovenskej republiky nariadiť mobilizáciu Ozbrojených síl SR, vyhlásiť vojnový stav alebo výnimočný stav, ako aj ich skončenie.


Salvy pre hlavnú veliteľku OS SRSalvy pre hlavnú veliteľku OS SRSalvy pre hlavnú veliteľku OS SRSalvy pre hlavnú veliteľku OS SRSalvy pre hlavnú veliteľku OS SRSalvy pre hlavnú veliteľku OS SRSalvy pre hlavnú veliteľku OS SRSalvy pre hlavnú veliteľku OS SRSalvy pre hlavnú veliteľku OS SRSalvy pre hlavnú veliteľku OS SR

Autor: shdo , Foto: shdo - Dátum: 15.06.2019
Čítanosť: 3725
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share