Preskocit navigáciu






VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Kemp trebišovských vĺčkov


Kemp trebišovských vĺčkov

V dňoch 8.-12. júla 2019 sa v priestoroch 21. mechanizovaného práporu Trebišov uskutočnil už po tretí krát Kemp trebišovských vĺčkov určený pre deti profesionálnych vojakov a zamestnancov 21. mechanizovaného práporu, 23. motorizovaného práporu a tankového práporu, ktoré sa nachádzajú v trebišovských kasárňach.

Päť dní bolo určených nielen na hru. Deti mali možnosť vidieť, kde pracujú ich rodičia a zároveň si mohli vyskúšať, čo zahŕňa povolanie profesionálneho vojaka. Každé ráno sa začínalo rozcvičkou. Ostatný čas mali deti vyplnení okrem hier aj vzdelávaním. Pri hľadaní pokladu sa napríklad naučili pracovať s mapou a buzolou, tak aby sa dopracovali do cieľa, kde na nich čakal sladký poklad. Popasovali sa s prekážkovou dráhou, videli a vyskúšali si aj „weapon handling“ s ozajstnou vojenskou zbraňou a veľkým zážitkom pre nich bolo, keď si mohli vyskúšať pochodovanie a mohli sa zúčastniť aj naozajstného vojenského nástupu, kde sa im prihovoril veliteľ 21. mechanizovaného práporu podplukovník Róbert Plávka. Vtedy sa cítili ako naozajstní vojaci.

Kemp mal veľký úspech o čom svedčili nielen usmiate tváre detí, ale aj spokojní rodičia.

„Už tretí ročník a zvyšujúci sa záujem detí o kemp svedčí o tom, že myšlienka, ktorá sa zrodila pred štyrmi rokmi je dobrá a ujala sa. Deti si môžu sami na sebe vyskúšať, že povolanie vojaka je zodpovednou a neľahkou prácou, no veľmi potrebnou. Verím, že o pár rokov si niektorí z nich vyberú za svoje povolanie, práve dráhu profesionálneho vojaka, možno aj u nás v Trebišove ,“ uviedol po skončení kempu podplukovník Róbert Plávka.

Záver kempu patril vyhodnoteniu kempu, odovzdávaniu diplomov a každý malý vĺčik dostal aj malý vecný dar, ktorý bol zakúpený vďaka podpore Vojenskej podpornej nadácie.

Deti sa už teraz tešia na pokračovanie kempu o rok.


Kemp trebišovských vĺčkovKemp trebišovských vĺčkovKemp trebišovských vĺčkovKemp trebišovských vĺčkovKemp trebišovských vĺčkovKemp trebišovských vĺčkovKemp trebišovských vĺčkovKemp trebišovských vĺčkovKemp trebišovských vĺčkovKemp trebišovských vĺčkovKemp trebišovských vĺčkovKemp trebišovských vĺčkov

Autor: npor. JUDr. Erik Vozár , Foto: voj.2.st. Denisa Fazekasová - Dátum: 15.07.2019
Čítanosť: 5359
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share