Preskocit navigáciu

Výjazdové rokovanie generála Zmeka pokračovalo v posádke Prešov


Výjazdové rokovanie generála Zmeka pokračovalo v posádke Prešov

11. júla 2019 privítal v posádke Prešov veliteľ 2. mechanizovanej brigády (2.mb) a zároveň veliteľ posádky Prešov brigádny generál Vladimír Kubáň náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generála Daniela Zmeka.

Generál Zmeko sa v Prešove zúčastnil diskusie s profesionálnymi vojakmi z Veliteľstva 2.mb, zo Sokolovských kasárni, kde je dislokovaná priamo podriadená rota 2.mb, priamo podriadený Prápor ISTAR 2.mb a Rota LPIS Opravárenského práporu Martin, následne v svojej diskusii pokračoval s vojakmi z Práporu CSS Brigády bojového zabezpečenia Trenčín dislokovaný v Dukelských kasárňach v Prešove. V neposlednom rade sa stretol s príslušníkmi vzdušných síl v priestoroch Vrtuľníkového krídla Prešov.

Cieľom výjazdového rokovania náčelníka generálneho štábu bola diskusia s profesionálnymi vojakmi o aktuálnych prioritách ozbrojených síl, prebiehajúce reorganizačné zmeny a priority prebiehajúceho plánovania na výcvikový rok 2020. Generál Zmeko vo svojom vystúpení neraz zdôraznil dôležitosť operačnej pripravenosti, ktorá je postavená na personáli, modernizácii techniky, vycvičenosti vojakov a osobnostných vlastnostiach. V závere poďakoval všetkým profesionálnym vojakom za doposiaľ vykonanú prácu.

Pracovné výjazdové rokovania generála Zmeka budú pokračovať do posádky Michalovce a Trebišov, v ktorých sú rovnako dislokované priamo podriadené prápory 2.mb.


Výjazdové rokovanie generála Zmeka pokračovalo v posádke PrešovVýjazdové rokovanie generála Zmeka pokračovalo v posádke PrešovVýjazdové rokovanie generála Zmeka pokračovalo v posádke Prešov

Autor: kpt. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 15.07.2019
Čítanosť: 4530
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share