Preskocit navigáciu

Príslušník raketometného oddielu z Rožňavy slobodník Pavol Gere posunul penaltou Slovensko do štvrťfinále.


Príslušník raketometného oddielu z Rožňavy slobodník Pavol Gere posunul penaltou Slovensko do štvrťfinále.

V austrálskom Perthe sa od 1. do 11. októbra konali historicky tretie majstrovstvá sveta v malom futbale. Medzi 32 účastníkmi bola aj reprezentácia Slovenska. V jej zostave nechýbal ani Rožňavčan slobodník Pavol Gere, ktorý zastáva funkciu staršieho vodiča druhej prieskumnej čaty delostreleckej prieskumnej batérie raketometného oddielu v Rožňave.

Slováci mali v skupine Tunisko, Japonsko a Kostariku. Po dvoch víťazstvách a jednej remíze svoju skupinu vyhrali. Slovensko skončilo svoju cestu na MS vo štvrťfinále po tesnej prehre s Brazíliou.

Sám slobodník Gere hodnotí zápas proti Brazílii ako výnimočný. Ako ďalej uviedol: „Na tento zápas nezabudnem, lebo sme s nimi odohrali rovnocenný súboj, ale žiaľ sme nepostúpili, lebo súper strelil dva góly a naše mužstvo len jeden. V zápase sme mali viac gólových šancí, ale nepremenili sme ich. K zlomovým momentom patrilo aj to, keď nám rozhodcovia neuznali za stavu 1:2 regulárny gól. V samotnom závere nám odpískal penaltu, ale nevyužili sme ani túto príležitosť“ uviedol.

Na turnaji sa zišli veľmi kvalitné tímy ako Brazília, Mexiko, Rumunsko, Česká republika, ale i ďalší. Za konečné 7. miesto patrí poďakovanie nielen nášmu kolegovi z rožňavského raketometného oddielu, ale aj celému tímu, ktorí odohrali kvalitné zápasy proti kvalitným súperom z celého sveta.


Príslušník raketometného oddielu z Rožňavy slobodník Pavol Gere posunul penaltou Slovensko do štvrťfinále.Príslušník raketometného oddielu z Rožňavy slobodník Pavol Gere posunul penaltou Slovensko do štvrťfinále.Príslušník raketometného oddielu z Rožňavy slobodník Pavol Gere posunul penaltou Slovensko do štvrťfinále.Príslušník raketometného oddielu z Rožňavy slobodník Pavol Gere posunul penaltou Slovensko do štvrťfinále.Príslušník raketometného oddielu z Rožňavy slobodník Pavol Gere posunul penaltou Slovensko do štvrťfinále.

Autor: rmo , Foto: web - Dátum: 21.10.2019
Čítanosť: 3225
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share