Preskocit navigáciu

Slovenský štít 2019 - Cvičiaci v plnom nasadení


Slovenský štít 2019 - Cvičiaci v plnom nasadení

 

Cvičenie Slovenský štít 2019 je vyvrcholením niekoľko mesačnej prípravy veliteľstiev a jednotiek na plnenie medzinárodných záväzkov a Cieľov spôsobilostí 2017. Celá príprava cvičenia zahŕňala množstvo plánovacích konferencií a príprav veliteľstiev a štábov na plnenie úloh.

Slovenského štítu sa v tomto roku zúčastňujú aj zahraniční partneri z krajín V4, Spojených štátov amerických a po prvýkrát aj z Portugalska. V rámci prípravy vykonali všetky jednotky integračný výcvik s cieľom zladiť činnosť Ozbrojených síl Slovenskej republiky so zahraničnými jednotkami, ktoré počas cvičenia patria pod velenie 11. mechanizovaného práporu. Veliteľstvá a štáby sa pripravovali na cvičenie vykonaním doplánovania operačných úloh, ktoré sa skončilo organizáciou súčinnosti. Tieto prípravné opatrenia boli potrebné z dôvodu zosúladenia činností. Využívajú sa viaceré metódy príprav veliteľov, štábov a jednotiek, ktoré sú navzájom prepojené, z dôvodu dosiahnutia maximálnej efektivity. Aj keď cvičiacim jednotkám v súčasnej dobe počasie nepraje, prístup vojakov je na veľmi vysokej úrovni.

Zajtra nás čaká vyvrcholenie prvej časti cvičenia, počas ktorej vojaci absolvujú bojové streľby práporu, vrátene zahraničných jednotiek. Následne poľný výcvik skončí a pokračovať bude plánovanie k vykonaniu protiútoku. Táto časť už bude prebiehať len na úrovni veliteľstiev a štábov brigády a práporov, pričom praktická činnosť v poli už nebude prebiehať.


Slovenský štít 2019 - Cvičiaci v plnom nasadeníSlovenský štít 2019 - Cvičiaci v plnom nasadeníSlovenský štít 2019 - Cvičiaci v plnom nasadeníSlovenský štít 2019 - Cvičiaci v plnom nasadeníSlovenský štít 2019 - Cvičiaci v plnom nasadeníSlovenský štít 2019 - Cvičiaci v plnom nasadeníSlovenský štít 2019 - Cvičiaci v plnom nasadeníSlovenský štít 2019 - Cvičiaci v plnom nasadeníSlovenský štít 2019 - Cvičiaci v plnom nasadení

Autor: PAO SLSD 2019 , Foto: OOd-PP - Dátum: 07.11.2019
Čítanosť: 4590
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share