Preskocit navigáciu

Príslušníci 23. motorizovaného práporu Trebišov na cvičení v Maďarsku


Príslušníci 23. motorizovaného práporu Trebišov  na cvičení v Maďarsku V dňoch 14.-17. októbra 2019 sa príslušníci 23. motorizovaného práporu Trebišov zúčastnili na medzinárodnom cvičení „Cooperative Security 2019“ v Maďarskej republike.

23. motorizovaný prápor hral dôležitú úlohu na tomto cvičení zameranom na riešenie migračnej krízy. Činnosť profesionálnych vojakov bola zameraná na hliadkovanie, zaisťovanie osôb, podávanie hlásení a eskortovanie zaistených osôb do zberného tábora. Spolu s krajinami stredoeurópskej obrany, ktorými sú Česká republika, Maďarsko, Rakúsko a Poľsko, si precvičili aj komunikačné zručnosti.

Posledný deň cvičenia navštívili výcvikové stredisko Újmajor ministri obrán všetkých zúčastnených krajín. Príslušníkom 23.motorizovaného práporu sa osobne poďakoval minister obrany Slovenskej republiky Peter Gajdoš za zodpovedný prístup k tomuto cvičeniu, kde podľa jeho slov profesionálni vojaci znovu preukázali, že dokážu kvalitne plniť úlohy na medzinárodnej úrovni.

Príslušníci 23. motorizovaného práporu Trebišov  na cvičení v MaďarskuPríslušníci 23. motorizovaného práporu Trebišov  na cvičení v Maďarsku

Autor: voj.2.st. Simona IMRIČKOVÁ , Foto: voj.2.st. Simona IMRIČKOVÁ - Dátum: 21.10.2019
Čítanosť: 3622
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share