Preskocit navigáciu

Veliteľstvo prešovskej brigády si pripomenulo 1. január 1993 - vznik Slovenskej republiky


Veliteľstvo prešovskej brigády si pripomenulo 1. január 1993 - vznik Slovenskej republiky

Pri príležitosti 27. výročia vzniku Slovenskej republiky a Ozbrojených SR sa v utorok 8. januára 2020 v priestoroch Veliteľstva 2. mechanizovanej brigády (2.mb) uskutočnilo slávnostné zhromaždenie všetkých jej príslušníkov.

Po prečítaní rozkazu prezidentky SR, ktorý nám pripomenul významné udalosti z 1. januára 1993, sa k zúčastneným prihovoril veliteľ 2.mb brigádny generál Vladimír Kubáň. V jeho príhovore odzneli nielen slová vďaky za kvalitné splnenie úloh v predchádzajúcom výcvikovom roku, ale aj výzva k naplneniu neľahkých cieľov očakávaných od 2.mb vo výcvikom roku 2020. Veliteľ brigády v závere príhovoru vyjadril presvedčenie, že dôležitosť a náročnosť úloh, ktoré stoja pred príslušníkmi 2.mb, hovoria o uznaní a kredite brigády. Všetkým zároveň poprial pevné zdravie, osobné ako i pracovné úspechy, energiu a silu pri naplnení náročných úloh tohto roku.

Brigádny generál Kubáň ďalej predstavil Veliteľstvu a štábu 2.mb nových hlavných funkcionárov 2.mb. Od 1. januára 2020 bol do funkcie zástupcu veliteľa 2.mb ustanovený plukovník Ondrej Vaško a do funkcie náčelníka štábu 2.mb ustanovený plukovník Miroslav Borsuk.

V závere slávnostného zhromaždenia využil veliteľ prešovskej brigády príležitosť objasniť profesionálnym vojakom a zamestnancom brigády priority výcvikového roka 2020 a zámer ich plnenia.


Veliteľstvo prešovskej brigády si pripomenulo 1. január 1993 - vznik Slovenskej republikyVeliteľstvo prešovskej brigády si pripomenulo 1. január 1993 - vznik Slovenskej republikyVeliteľstvo prešovskej brigády si pripomenulo 1. január 1993 - vznik Slovenskej republikyVeliteľstvo prešovskej brigády si pripomenulo 1. január 1993 - vznik Slovenskej republikyVeliteľstvo prešovskej brigády si pripomenulo 1. január 1993 - vznik Slovenskej republiky

Autor: kpt. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 08.01.2020
Čítanosť: 5422
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share