Preskocit navigáciu






VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Zimný výcvik ,,vlkov“ na Lešti


Zimný výcvik ,,vlkov“ na Lešti

Prvé tri februárové týždne sa pre trebišovských vlkov niesli v znamení výcviku. Spoločný intenzívny výcvik čakal na príslušníkov 1. mechanizovanej roty, protitankovej čaty, roty bojovej podpory, opravárenskej čaty a príslušníkov obväziska 21. mechanizovaného práporu Trebišov (21.mpr), ktorí si v Centre výcviku Lešť zdokonalili svoje spôsobilosti. Cieľom výcviku bolo zdokonaliť jednotky v rôznych taktických činnostiach, či pri streľbe v náročných zimných klimatických podmienkach.

Pod velením zástupcu veliteľa práporu majora Martina Sochu na Lešti precvičili svoje schopnosti vodiči bojových vozidiel v ich vedení v teréne, uskutočnili sa streľby z ručných zbraní, lafetovaných zbraní či streľby protitankových riadených striel a príslušníci práporu si taktiež precvičili taktiku zameranú na boj v zastavaných priestoroch ako aj obranu, útok so skrátenou prípravou, či vedenie boja na zdržanie. Príslušníci opravárenskej čaty si zasa precvičili opravárenskú činnosť v sťažených poľných podmienkach. Zdravotníci obväziska museli reagovať na simulované ale aj reálne zranenia, ku ktorým došlo počas výcviku.

Záver výcviku riadil veliteľ 21.mpr Trebišov podplukovník Róbert Plávka, kde bola v rámci 72 hodinového prežitia v poľných podmienkach vykonaná kontrola zladenosti a rotného taktického cvičenia s bojovou streľbou. Podplukovník Plávka po skončení prežitia vyzdvihol veľmi dobré zvládnuté úlohy zo strany veliteľa roty bojového zabezpečenia kapitána Vladimíra Zeleného a jeho opravárenskej čaty pod velením rotmajstra Mariána Dóciho, ale aj činnosť celého obväziska pod velením staršieho zdravotníka rotmajstra Radoslava Čuja. Svoju úlohu si výborne splnil aj veliaci poddôstojník 1. mechanizovanej čaty rotmajster Štefan Gecik.

Ciele cvičenia zhodnotil aj major Socha, ktorý na spoločnom nástupe jednotiek pri ukončení celého trojtýždňového výcviku keď uviedol, že „intenzívny výcvik v zimných podmienkach bol veľmi dobrou previerkou pre všetkých nás , ktorí sme sa ho zúčastnili. Veľkým pozitívom bolo, že išlo súčasne o spoločný výcvik mechanizovaných, podporných a zabezpečovacích jednotiek, čo prispelo k zvýšeniu ich vzájomnej súčinnosti a koordinácii v simulovaných bojových podmienkach. Musím vyzdvihnúť aj prácu štábu, najmä operačného oddelenia, spravodajskej skupiny a logistiky“. V závere zhodnotil celý výcvik ako úspešný.


Zimný výcvik ,,vlkov“ na LeštiZimný výcvik ,,vlkov“ na LeštiZimný výcvik ,,vlkov“ na LeštiZimný výcvik ,,vlkov“ na LeštiZimný výcvik ,,vlkov“ na LeštiZimný výcvik ,,vlkov“ na LeštiZimný výcvik ,,vlkov“ na LeštiZimný výcvik ,,vlkov“ na LeštiZimný výcvik ,,vlkov“ na LeštiZimný výcvik ,,vlkov“ na LeštiZimný výcvik ,,vlkov“ na LeštiZimný výcvik ,,vlkov“ na Lešti

Autor: 21.mpr , Foto: 21.mpr - Dátum: 26.02.2020
Čítanosť: 4350
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share