Preskocit navigáciu

Branno-športové popoludnie pre deti z Centra pre deti a rodiny Svidník


Branno-športové popoludnie pre deti z Centra pre deti a rodiny Svidník  

V rámci projektu práce s deťmi a mladými dospelými z Centier pre deti a rodiny (ďalej len CDaR) si príslušníci veliteľstva 2.mechanizovanej brigády a roty podpory velenia pripravili 15.júla pre deti zo Svidníka branno-športový deň. Jedno popoludnie, počas ich letného tábora v chatovom komplexe v obci Vyšná Pisaná, sa tak zmenilo na akčné vojenské prostredie spojené s dynamickými či statickými ukážkami a spoločnými hrami.  

Úvod tejto aktivity patril tvorbe znakov a pokrikov jednotlivých súťažných tímov, ktoré pozostávali z detí a ich vychovávateľov. Následne sa skupiny detí presunuli do areálu chatového komplexu, kde na nich čakali statické ukážky techniky, zbraní a výstroje, maľovanie na tvár maskovacími farbami, ukážka zdravotníckej prípravy, či topografickej orientácie a práce s mapou a buzolou. Nechýbala ani dynamická ukážka sebaobrany príslušníkov roty podpory velenia, počas ktorej boli deťom prevedené ukážky úderov, kopov a chvatov, ako aj techniky používané pri obrane proti použitiu noža, strelných zbraní a poľnej lopatky. Najväčším zážitkom pre deti bola strelecká súťaž zo vzduchovky a pripravená prekážková dráha, na ktorej si mohli jednotlivé tímy zmerať sily a súťažiť medzi sebou.

V závere spoločnej aktivity si všetci zúčastnení pochutnali na guľáši. Riaditeľ CDaR pán Ľubomír Sluk poďakoval v mene detí príslušníkom OS SR za príjemne strávený deň, oživenie ich letných dní a nezabudnuteľné zážitky. Dodal, že už teraz sa všetci tešia na takto spoločne strávené popoludnie, ktoré sa bude konať nasledujúci týždeň, no s obmenenou skupinou detí zo Svidníckeho Centra pre deti a rodiny.


Branno-športové popoludnie pre deti z Centra pre deti a rodiny SvidníkBranno-športové popoludnie pre deti z Centra pre deti a rodiny SvidníkBranno-športové popoludnie pre deti z Centra pre deti a rodiny SvidníkBranno-športové popoludnie pre deti z Centra pre deti a rodiny SvidníkBranno-športové popoludnie pre deti z Centra pre deti a rodiny SvidníkBranno-športové popoludnie pre deti z Centra pre deti a rodiny SvidníkBranno-športové popoludnie pre deti z Centra pre deti a rodiny SvidníkBranno-športové popoludnie pre deti z Centra pre deti a rodiny SvidníkBranno-športové popoludnie pre deti z Centra pre deti a rodiny Svidník

Autor: npor. Barbora Dikyová - Dátum: 17.07.2020
Čítanosť: 2844
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share