Preskocit navigáciu

Výcvik v preprave po železnici


Výcvik v preprave po železnici  

      V dňoch 16. a 17. mája 2022 príslušníci 21. samohybného delostreleckého oddielu a 902. ženijného práporu spolu s kadetmi Akadémie ozbrojených síl vykonali zamestnanie v preprave po železnici. Hlavným cieľom výcviku bolo zopakovať a zvládnuť úlohy v navádzaní a vagónovaní vojenskej techniky.

        V prvý deň si profesionálni vojaci osvojili teoretické vedomosti o hlavných zásadách pravidiel správania sa vojakov počas prepravy, pri pohybe na železničných vozňoch, ochrany a obrany techniky, materiálu a upevňovanie techniky na železničných vozňoch.

       V rámci druhej, praktickej, časti výcviku sa príslušníci 21. samohybného delostreleckého oddielu, 902. ženijného práporu a kadeti Akadémie ozbrojených síl presunuli na železničnú stanicu Michalovce, kde si precvičili zručnosti navádzania vozidiel a zaistenia techniky proti pohybu.

         Zamestnanie bolo organizované pod hlavičkou logistiky za riadenia kapitánky Márie Némethovej. Odborný dohľad počas celého zamestnania zabezpečovala nadporučíčka Radka Basárová z Národného centra vojenskej dopravy.

Výcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železniciVýcvik v preprave po železnici

Autor: npor. Mgr. Zuzana ONDEROVÁ , Foto: rtn. Ing. Marián MARCIN - Dátum: 17.05.2022
Čítanosť: 1534
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share