Preskocit navigáciu

Medzinárodný deň žien u ženistov v Seredi


Medzinárodný deň žien u ženistov v Seredi

Sviatok MDŽ vznikol na Medzinárodnej ženskej konferencii v roku 1910, ktorá sa konala v Kodani. Ako dátum tohto sviatku určili 8. marec, na počesť veľkého štrajku 40 000 newyorských krajčírok z textilných tovární, ktorý sa konal v roku 1908. Tieto bojovali za zrušenie desaťhodinového pracovného času, proti nízkym mzdám a zlým pracovným podmienkam.

V Rakúsku, Švajčiarsku, Nemecku sa prvý MDŽ konal už v roku 1911. V roku 1913 ho oslavovali aj v cárskom Rusku. Prvý sviatok MDŽ v ČSR sa oslavoval v roku 1921 a o rok neskôr nadobudol už masový charakter.

Pri príležitosti tohto krásneho sviatku žien si v piatok 7. Marca, svoje kolegyne uctili aj príslušníci ženijného práporu v Seredi, ktoré potešili milým slovom a kvietkom.

Veliteľ žpr poďakoval všetkým kolegyniam za ich obetavosť a prácu v prospech ženijného práporu. Vyjadril presvedčenie, že vzájomná spolupráca prinesie v budúcom období mnoho úspechov na osobnej i profesionálnej úrovni. Zároveň ich pozval na priateľské posedenie pri šálke kávy a sladkom prekvapení.


Medzinárodný deň žien u ženistov v SerediMedzinárodný deň žien u ženistov v Seredi

Autor: zprPS , Foto: zprPS - Dátum: 07.03.2014
Čítanosť: 6747
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share